Slaný cukinový koláč

Share on Facebook
Tortová forma 23 cm porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Cesto: 

  • 400 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 250 g masla (izbová teplota) 
  • 1 ČL soli 
  • 1 vajíčko 

Plnka: 

  • 200 ml smotany na šľahanie 
  • 5 vajíčok 
  • muškátový oriešok (asi polovica čajovej lyžičky) 
  • 1 ČL soli 
  • 100 g nastrúhaného syra gouda 
  • 2 stredne veľké cukiny 

Na dokončenie: 

  • 100 g nastrúhaného syra gouda 

Tipy a Triky:

Na koláč môžeme použiť aj celozrnnú špaldovú hladkú Pernerku. 

Postup:

Do misy preosejeme múku, pridáme zmäknuté maslo, vajíčko, soľ a vypracujeme hladké cesto (môžeme použiť aj kuchynský robot). Hotové cesto natlačíme do tortovej formy, a to vrátane stien formy. 

Cukinu nakrájame na tenké plátky, ktoré osolíme a necháme vypotiť – asi 10 minút. Potom plátky dôkladne osušíme z obidvoch strán papierovou utierkou. 

V miske rozšľaháme vajíčka so šľahačkou, soľou, nastrúhaným syrom a muškátovým orieškom. Časť tejto zmesi, asi 2/3, nalejeme do tortovej formy. 

Začneme s rolovaním cukiny. Najprv vezmeme jeden plátok, ten stočíme do malej rolky, na ňu pribalíme ďalší plátok, ďalší a ďalší až nám nakoniec vznikne veľký kruh, ktorý preložíme do tortovej formy. Cukinu zalejeme zvyšnou zmesou a posypeme nastrúhaným syrom. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov asi 50 minút. 

Koláč necháme úplne vychladnúť. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.