Jarné mafiny

Share on Facebook
10 porcií
2 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 150 g pšeničnej polohrubej múky Pernerka
  • 4 vajcia
  • 60 g rozpusteného masla
  • 125 g tvarohu
  • 30g medvedieho cesnaku
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky tymianu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • soľ a korenie

Tipy a Triky:

Namiesto medvedieho cesnaku môžete použiť špenát alebo žihľavu.

Postup:

Najskôr si do peny vyšľaháme vajcia so štipkou soli. Potom pridáme vychladnuté rozpustené maslo, tvaroh a najemno nakrájaný medvedí cesnak a ešte zľahka premiešame.

Medzitým si v druhej mise zmiešame múku, parmezán, tymian a prášok do pečiva.

Potom obe zmesi zmiešame. Vzniknutú zmes osolíme a okoreníme. Plníme do formy na mafiny a pečieme na 160 °C cca 20 – 25 minút do zlatista.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.