Sušienky s čokoládou z ražnej a pšeničnej múky

Share on Facebook
30-40 porcií
1 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

  • 261 g horkej čokolády (72 %)
  • 300 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 200 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 4 g jedlej sódy
  • 7 g soli
  • 230 g masla
  • 270 g hnedého cukru (ten tmavý)
  • 1 vajíčko
  • 1 g mletej vanilky
  • 20 g whisky
  • nastrúhaná kôra z ½ citrónu



Tipy a Triky:

Postup:

Čokoládu rozdrvíme na kúsky (veľkosť hrášku). Do misy preosejeme pšeničnú aj ražnú múku, jedlú sódu a soľ. V ďalšej mise vyšľaháme maslo, hnedý cukor, vanilku a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridáme vajíčko a whisky a šľaháme, dokiaľ sa úplne nezapracuje. Potom pomaly pridávame obe múky a jedlú soľ a postupne zamiešavame do cesta. Nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu.

Z cesta vytvarujeme guľky a kladieme na plech. Pečieme v rozpálenej rúre na 180 °C asi 15 minút.

Recept pripravila Mirka van Gils



KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.