Ruské bliny s tuniakom

Share on Facebook
10 porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Na bliny:

  • 180 g pohankovej celozrnnej hladkej múky Pernerka,
  • 200 ml mlieka,
  • 1 vajce,
  • ½ lyžičky mletého černého korenia,
  • 1 lyžička soli. 

Na vrch:

  • 200 g kyslej smotany,
  • 1 lyžička provensálskeho korenia,
  • 1 lyžica sekaného petržlena,
  • soľ,
  • 80 g tuniaka v konzerve.

Tipy a Triky:

Ak si chcete bliny pripraviť na tradičný spôsob, vymeňte tuniaka za kaviár a vychutnajte si túto pochúťku v tradičnom prevedení. 

Postup:

Do veľkej misy nasypeme múku, pridáme čierne korenie a soľ a všetko premiešame. Uprostred si spravíme jamku, do ktorej nalejeme mlieko, pridáme žĺtok, droždie, a všetko premiešame tak, aby vzniklo hladké tekuté cesto. Misku prikryjeme utierkou a cesto v nej necháme hodinu kysnúť. Než cesto vykysne pripravíme si dip z kyslej smotany. Do menšej misky vložíme kyslú smotanu, pridáme provensálske korenie, petržlen a podľa chuti soľ. Všetko premiešame a necháme chvíľu odležať.

Keď je cesto vykysnuté, vyšľaháme si z prebytočných bielok tuhý sneh a opatrne ho primiešame do cesta. Na veľkej panvici si rozohrejeme trochu oleja a lyžicou na nej tvoríme guľaté bliny veľké cca 10 cm. Vyprážame cca 2 minút z každej strany. Bliny potrieme pripraveným dipom a dozdobíme podľa chuti trochou tuniaka a petržlena.

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.