Mrkvové celozrnné mafiny

Share on Facebook
12 porcií
2 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

  • 2 celé vajcia
  • 150 g trstinového cukru
  • 125 g pohánkovej celozrnnej jemnej múky Pernerka
  • ½ lyžičky škorice
  • štipka himalájskej soli
  • štipka muškátového orieška
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 140 ml oleja
  • 180 g mrkvy (nastrúhanej najemno)
  • 50 g nasekaných vlašských orechov

Tipy a Triky:

Z tohto krásne vláčneho cesta môžete vytvoiť nielen úžasné mafiny, ale aj cupcakes, korpus na svoju obľúbenú tortu alebo mrkvový chlebíček.

Na tento recept môžete použiť aj kombináciu pohánkovej a hladkej múky v pomere 1 : 1.

Postup:

V robote vyšľaháme vajcia s cukrom do svetlej peny. Znížime rýchlosť a pomaly vmiešavame olej.
Do misky preosejeme múku so škoricou, soľou, s muškátovým orieškom, práškom do pečiva a s jedlou sódou. Túto sypkú zmes primiešame do vaječnej peny.
Nakoniec pridáme mrkvu a vlašské orechy.
Na plech na mafiny poukladáme papierové košíčky a naplníme ich asi 1 cm pod okraj cestom
Pečieme cca 15 minút na 180 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.