Cukinový quiche z ražnej celozrnnej hladkej múky
Ingrediencie:
Cesto:
- 150 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 50 g masla
- 1 zarovnaná čajová lyžička soli
- 50 ml vody
Plnka:
- 300 g cukiny
- 3 vajíčka
- 100 g 30 % eidamu
- 30 g parmezánu
- 50 ml polotučného mlieka
- 80 g sušenej šunky
- ½ čajovej lyžičky soli
- 1 lyžica provensalských byliniek
Tipy a Triky:
Postup:
Maslo nechajte v izbovej teplote zmäknúť. Potom ho zmiešajte s múkou, soľou a vodou a rukami vytvorte kompaktné cesto. Nechajte ho zabalené v potravinovej fólii v chladničke odležať aspoň 1 hodinu.
Uležané cesto natlačte do tortovej formy tak, aby ste vytvorili zhruba 3 cm vysoké okraje. Popichajte cesto vidličkou a nechajte 10 minút piecť v rúre rozohriatej na 180 °C.
Medzitým vidličkou vyšľahajte vajíčka, zmiešajte ich s mliekom a nastrúhaným eidamom a parmezánom. Sušenú šunku nakrájajte na kocôčky (hodí sa napr. aj konček údeniny, ktorý býva dostupný priamo v predajni s talianskymi delikatesami a už ho nie je možné nakrájať na plátky) a opražte na panvici. Potom pridajte bylinky, nahrubo nastrúhanú cukinu a soľ. Nechajte chvíľu piecť, aby sa z cukiny odparila časť vody.
Vyberte cesto z rúry, vložte naň cukinovú zmes z panvice a zalejte ju vyšľahanými vajíčkami so syrom. Pečte ešte 45 minút na 180 °C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...