Maslové rohlíky

Share on Facebook
12 porcií
1 / 5náročnosť
25 min

Ingrediencie:

  • 450 g hladkej pšeničnej múky Pernerka
  • 250 ml vlažného mléka (môžete nahradiť vodou)
  • 1 balík sušeného droždia (alebo ½ kocky  čerstvého droždia)
  • 30 g masla+olej v pomere 2/3 na 1/3 (môžete nahradiť masťou)
  • ½ lyžičky cukru, 
  • 1 lyžička soli.

Na posypanie:

  • rasca
  • mak
  • sézam
  • soľ
  • korenie

Na potretie:

  • 1 vajíčko

Tipy a Triky:

Ak máte radi obrie rohlíky, tak si pripravte len 8 väčších dielov a pečte ich cca 12 minút.

Do cesta môžete zapracovať aj kúsky slaniny, syra a restovanej cibuľky.

Postup:

Do misky, v ktorej budete miesiť cesto si dáme múku, do ktorej rukou vtlačíme jamku. Do nej dáme všetky ingrediencie (mlieko a maslo „vlažné“). Nebojte sa toho – žiadna príprava kvásku – so sušenými kvasnicami to ide samo. Všetko dôkladne miesime, kým sa cesto neprestane lepiť- cca 2 minúty v kuchynskom robotovi alebo 5 minút ručne. 

Nachystáme si dva plechy vystlané alobalom alebo papierom na pečenie a na každý budeme dávať piecť 6 rohlíkov.

Cesto si rozdelíme na tri veľké gule. Guľu rozrežeme na 4 rovnaké diely do tvaru trojuholníka. Trojuholníkovu časť roztiahneme do rozmerného trojuholníka a pomocou valčeka na pomúčenej doske rozvaľkáme do veľkého tenkého trojuholníka. Základňu trojuholníka mamé smerom k sebe a pomaly rolujeme ako roládu smerom od seba, až nám vznikne tvar rohlíka. 

Teraz si môžme dať vyhriať rúru na 220°C. Trvá to cca 20 minút a medzitým necháme odpočívať/nakysnúť rohlíky pod potravinárskou fóliou.

Rohlíky potrieme rozšľahaným vajíčkom s kvapkou vody a posypeme ľuboľnou posýpkou. Pečieme 10 minút na 220°C.  

Recept pripravila @alishaeasycooking

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.