Jesenný makový koláč s pohánkou

Share on Facebook
40 porcií
2 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

Piškóta

  • 150 g pohánkovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 5 vajec
  • 350 g krupicového cukru
  • 200 g mletého maku
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 150 g oleja
  • 1 lyžička škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 prášok do pečiva bez lepku

Na polevu:

  • 250 g práškového cukru
  • 60 g citrónovej šťavy

Na dokončenie:

  • kvety nevädze

Tipy a Triky:

Postup:

Na piškótu vyšľaháme vajcia a cukor na hustú penu, pridáme smotanu a olej, zľahka vmiešame zvyšné ingrediencie. Vylejeme na vyšší plech vymazaný olejom a vysypaný múkou. Dobre roztrieme a pečieme asi 25 – 30 minút pri 170 °C. Na ešte vlažnú piškótu roztrieme polevu, ktorú sme si pripravili dobrým vymiešaním cukru a šťavy. Posypeme kvetmi nevädze a necháme vychladnúť.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.