Kakaová roláda s čerstvým ovocím

Share on Facebook
12 porcií
3 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 5 vajec (žĺtky a bielky samostatne)
  • 90 g práškového cukru
  • 20 g kvalitného kakaa
  • 25 g ryžovej jemnej múky Pernerka
  • štipka himalájskej soli
  • maslo na potretie papiera na pečenie

Na krém:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 125 g jahôd
  • 125 g malín

Tipy a Triky:

Ak sa bojíte, že nebudete vedieť roládu zvinúť, môžete si upiecť korpus, rozrezať ho na dve rovnaké časti, natrieť krémom a len priklopiť. Vzniknú krásne rezy.

Postup:

Bielky si v robote dáme šľahať so štipkou soli. Keď nám začnú blednúť, začneme po lyžiciach pridávať práškový cukor, kým neušľaháme tuhý lesklý sneh.
Do snehu pomaly zašľaháme bielky. Nakoniec len ručne zamiešame kakao a ryžovú múku.
Na plech si dáme papier na pečenie, ktorý potrieme z oboch strán maslom. Cesto rovnomerne roztrieme na papier a roládu pečieme cca 10 minút na 180 °C.
Upečenú roládu odoberieme z plechu, necháme chvíľku vychladnúť a zvinieme.
V robote si vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom a so smotanou na šľahanie na tuhý krém.
Roládu si rozložíme a potrieme krémom (na ozdobenie rolády si necháme asi jednu štvrtinu krému). Do krému narovnáme približne dve tretiny malín a jahôd, ktoré si pokrájame na menšie kúsky, a znovu zvinieme.
Zvyšný krém si naplníme do vrecúška a ozdobíme ním roládu. Nakoniec poukladáme čerstvé ovocie.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.