Vianočná štóla

Share on Facebook
2 porcií
3 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

  • 375 g pšeničnej hladkej Pernerky
  • 1 balíček droždia
  • 100 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 2 vajcia
  • 175g masla
  • 300g hrozienok
  • 200 g kandizovanej citrusovej kôry
  • 100 g mandlí
  • 100 ml rumu
  • Štipka soli
  • Vanilkový cukor

NA POTRETIE

  • 75 g rozpusteného masla
  • 1  práškový cukor podľa potreby

Tipy a Triky:

Postup:

Hrozienka namočíme do rumu a necháme odležať, najlepšie cez noc.

Zmiešame múku s droždím a zalejeme vlažným mliekom. Pridáme cukor, vanilkový cukor, soľ, vajcia, a maslo. Ručne vypracujeme cesto, ktoré poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca hodinu.

Potom pridáme hrozienka, mandle, kandizovanú kôru a necháme kysnúť ešte 15 minút.

V ďalšom kroku si cesto vyvaľkáme na plát a 3-krát zavinieme. Rukou vytvoríme chrbát. Prenesieme na plech a opäť necháme kysnúť 15 minút. 

Pečieme na 140 stupňov cca 50 minút.

Rozpustíme si maslo a potrieme ním upečenú štólu, potom ju posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.