Pizza z cibuľového cesta

Share on Facebook
1 pizza porcií
2 / 5náročnosť
85 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 350 g pšeničnej hladkej Pernerky
  • 1 balíček sušených kvasníc
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 dl čistej vlažnej vody
  • 1 veľká cibuľa

Smotanový základ:

  • 1 cottage syr
  • 2 lyžice pesta
  • 1 lyžička sušených byliniek (bazalka, rozmarín, tymian)
  • soľ

Prísady na pizzu:

  • mix zeleniny – 2 rajčiny, 1 paprika, ½ cukiny, 1 cibuľa
  • 70 g šunky/salámy/slaniny
  • 1 lyžička sušených byliniek (bazalka, rozmarín, tymian)
  • 1 mozzarella
  • hrsť nastrúhaného syra (mozzarella, parmezán…)

Tipy a Triky:

Postup:

Najprv nakrájame cibuľu na plátky a necháme opražiť dozlatista. Do kuchynského robota vložíme všetky suroviny na prípravu cesta spolu s opraženou cibuľou a necháme vypracovať nelepivé cesto. Necháme ho na teplom mieste minimálne 60 minút vykysnúť. Cesto bude veľmi pružné a poddajné, takže si ho v rukách pekne roztiahneme, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a buď ešte prstami roztiahneme do rohov, aby cesto pokrylo celý plech alebo ho môžeme rozvaľkať aj valčekom. (Pokiaľ by sme chceli pizzu guľatú, tak z jednej várky urobíme 2 väčšie guľaté pizze.)

Teraz si pripravíme základ na pizzu (žiadne zložité varenie bešamelu či suga). Smotanový základ urobíme tak, že zmiešame cottage syr, pesto, bylinky, soľ a potrieme tým celú pizzu (pokiaľ bude cottage veľmi riedky, tak ho zlejeme, aby nerozmočil pizzu) a pokladieme plátky mozzarelly.

Našej kreativite a chutiam sa medze nekladú, takže si na pizzu môžeme naklásť čokoľvek. Tentoraz sme využili hlavne zeleninu zo záhradky a nesmela chýbať ani slaninka, aby to všetko rozvoňala. 

Na záver všetko ešte posolíme, okoreníme a posypeme bylinkami.

Pizzu pečieme v predhriatej rúre nanajvýš na 250 °C asi 12–15 minút, potom ju ešte posypeme nastrúhaným syrom a dáme asi na 5 minút pod gril.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.