Medová tortička z pohánkovej múky

Share on Facebook
1 tortička porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 35 dkg pohánkovej hladkej celozrnnej múky Pernerka
  • múka na podsypávánie podľa potreby
  • 10 dkg práškového cukru
  • 10 dkg masla
  • 2 celé vajcia
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžice kakaa

Plnka:

  • 20 dkg kyslej krémove smotany
  • 4 dl smotany na šľahanie
  • 1 stužovač smotany
  • med podľa chuti

Tipy a Triky:

Tortičku necháme odležať do druhého dňa.

Postup:

Suroviny na cesto dobre spracujeme rukou a dáme oddychovať a stuhnúť na pól hodinku do chladničky.

Vyvaľkáme päť plátov s priemerom 20 cm , kde každý diel váži cca 15 dkg. Zbytok cesta vyvaľkáme tiež a po upečení ho rozmrvíme na ozdobu. Cesto vaľkáme na papieri na pečenie, valček posypeme múkou, aby sa nelepil. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. cca 5 minút. Hlavne cesto nespečte, leb osa plnka nebude vedieť vsiaknúť..

Pláty zložíme z papiera dole až úplne vychladnú. Smotanu vyšľaháme so stužovačom a medom dotuha. Placky natierame plnkou, a zľahka ich pritlačíme. Vrchnú časť potrieme a posypeme rozdrobeným upečeným cestom. Okraje môžeme ozdobiť čokoládou alebo lekvárom. Tortičku necháme odležať do druhého dňa. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.