Slaný závin s kapustou a slaninou

Share on Facebook
2 záviny porcií
2 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Na 2 záviny:

  • 200 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 200 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 130 g masla
  • 1 vajíčko
  • 2 žĺtky
  • 150 g tvarohu vo vaničke
  • 3 lyžice octu
  • 3 lyžice vody
  • 4 g soli

Na plnku:

  • 2 veľké cibule
  • 300 g kvalitnej slaniny
  • 400 g kyslej kapusty
  • vajíčko na potretie, rasca, hrubozrnná soľ

 

Tipy a Triky:

Postup:

Do misy preosejeme múku. Pridáme maslo (nakrájame ho na menšie kúsky a necháme chvíľu povoliť pri izbovej teplote), vajíčko, ocot, soľ, vodu a tvaroh (ten vyberieme z chladničky skôr, aby mal izbovú teplotu). Vypracujeme cesto, ktoré dáme aspoň na hodinu odpočinúť do chladničky.

Potom cesto rozdelíme na 2 časti a z každej vyvaľkáme placku do tvaru obdĺžnika.

V hlbšej panvici opražíme nakrájanú slaninu spolu s cibuľou, ktorú necháme jemne skaramelizovať. Nakoniec pridáme odkvapkanú kapustu a ešte krátko spoločne podusíme, aby sa všetky chute krásne prepojili.

Plnku rozprestrieme po takmer celej ploche (asi 3 cm od každého okraja necháme prázdne) a závin od kraja zarolujeme. Záviny prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a soľou a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov asi 35 minút.



KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.