Citrónová babeta

Share on Facebook
2 porcií
1 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

  • 15 dkg hladkej ryžovej múky Pernerka
  • 4 vajcia
  • 20 dkg práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 1,5 dcl oleja
  • citrónová kôra z jedného citrónu
  • šťava z dvoch citrónov
  • maslo a hrubá múka do formy

Tipy a Triky:

Postup:

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Formu s priemerom 18 a 23 centimetrov vytrieme maslom a vysypeme hrubou múkou.

Rozbijeme všetky vajíčka a oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkam prisypeme 20 dkg práškového cukru a dobre vyšľaháme. Pridáme 1,5 dcl oleja a znova riadne premiešame. Pridáme kôru z chemicky neošetreného citróna, balíček vanilkového pudingového prášku a šťavu z dvoch menších citrónov (cca 25ml), ryžovú múku a všetko spolu dôkladne premiešame. Na záver zapracujeme do cesta tuhý sneh.

Hotové cesto vylejeme do dvoch pripravených foriem a zarovnáme ho. Pečieme vo vyhriatej rúre 25-28 minút.

Vychladnuté babety posypeme práškovým cukrom pomocou ozdobnej šablóny.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.