Černicový cheesecake

Share on Facebook
1 porcií
3 / 5náročnosť
100 min

Ingrediencie:

Korpus

  • 180 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerky
  • 100 g zmäkknutého masla – môže byť na polovicu roztopené v mikrovlnej rúre
  • 150 g cukru
  • 1PL škorice
  • Nastrúhaná kôra z jedného citróna

Plnka:

  • 500 g čerstvého krémového syru (Lučina, Philadelphia…)
  • 250 ml šľahačky 
  • 100 g cukru
  • 3 vajcia

Černicová poleva:

  • 250 g černíc
  • 1PL  cukru
  • 3PL vody
  • Čerstvé černice na ozdobu

Tipy a Triky:

Naša forma na koláč mala priemer cca 30 cm. 

Postup:

Zmiešame si všetky ingrediencie na korpus dohromady a vytvoríme cesto, ktoré utlačíme na dno a po stranách formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov cca 15 minút.

Medzitým si zmiešame všetky ingrediencie na plnku. Na uľahčenie použijeme kuchynského robota. Plnku vylejeme na korpus, potom, čo sme ho vytiahli z rúry.

Do kastrólika dáme černice, ktoré si vidličkou rozmačkáme, pridáme cukor, vodu a povaríme. Varíme do mierneho zhustnutia tak, aby zmes nebola príliš riedka. Takúto zmes potom vylejeme na plnku.

Hotový koláč dáme do rúry. Najprv pečieme 15 minút na 170 stupňnoch a potom znížime na 110 stupňov a pečieme ešte 50 minút.

Koláč pred servírovaním necháme úplne vychladnúť. Môžeme ho dať aj do chladničky aspoň na dve hodiny. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.