Mrkvový chlebíček so škoricou a hrozienkami
Ingrediencie:
Chlebíček:
- 150 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 150 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 500 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 140 ml rastlinného oleja
- 100 ml vlažnej vody
- 140 g cukru
- 2 lyžičky škorice
- štipka vanilky
- hrsť hrozienok
- 1 prášok do pečiva
- 70 g jablkového pyré
Krém na potretie:
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g mascarpone
- práškový cukor podľa chuti
Tipy a Triky:
Pokiaľ chcete vegánsky variant tohto receptu, namiesto krému použite citrónovú polevu. Tú vytvoríte zmiešaním práškového cukru (asi 100 g) s niekoľkými lyžičkami citrónovej šťavy.
Postup:
V mise nastrúhame najemno mrkvu. Potom pridáme cukor, škoricu, vanilku a hrozienka, ktoré predtým namočíme do vody.
Do misy ďalej preosejeme múku spolu s kypriacim práškom. Nakoniec prilejeme vodu, olej a primiešame jablkové pyré.
Cesto zamiešame a nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie.
Chlebíček pečieme v predhriatej rúre na 170 °C asi 50 minút – či je cesto upečené, skontrolujeme špajdľou – cesto sa nesmie lepiť.
Hotový chlebíček necháme pred krájaním úplne vychladnúť. Môžeme ho ozdobiť citrónovou polevou, ktorú pripravíme z citrónovej šťavy a práškového cukru. Alebo chlebíček potrieme krémom z tvarohu, mascarpone a cukru.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...