Mrkvový chlebíček so škoricou a hrozienkami

Share on Facebook
1 chlebíček porcií
1 / 5náročnosť
70 min

Ingrediencie:

Chlebíček:

  • 150 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 150 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 500 g najemno nastrúhanej mrkvy
  • 140 ml rastlinného oleja
  • 100 ml vlažnej vody
  • 140 g cukru
  • 2 lyžičky škorice
  • štipka vanilky
  • hrsť hrozienok
  • 1 prášok do pečiva
  • 70 g jablkového pyré

Krém na potretie:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • práškový cukor podľa chuti

Tipy a Triky:

Pokiaľ chcete vegánsky variant tohto receptu, namiesto krému použite citrónovú polevu. Tú vytvoríte zmiešaním práškového cukru (asi 100 g) s niekoľkými lyžičkami citrónovej šťavy.

Postup:

V mise nastrúhame najemno mrkvu. Potom pridáme cukor, škoricu, vanilku a hrozienka, ktoré predtým namočíme do vody.

Do misy ďalej preosejeme múku spolu s kypriacim práškom. Nakoniec prilejeme vodu, olej a primiešame jablkové pyré.

Cesto zamiešame a nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie.

Chlebíček pečieme v predhriatej rúre na 170 °C asi 50 minút – či je cesto upečené, skontrolujeme špajdľou – cesto sa nesmie lepiť.

Hotový chlebíček necháme pred krájaním úplne vychladnúť. Môžeme ho ozdobiť citrónovou polevou, ktorú pripravíme z citrónovej šťavy a práškového cukru. Alebo chlebíček potrieme krémom z tvarohu, mascarpone a cukru.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.