Čokoládový bochník z ražnej Pernerky

Share on Facebook
1 bochník porcií
2 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 600 g ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 100 g holandského kakaa
  • veľká štipka soli (asi 6 g)
  • 150 g cukru
  • sušené droždie
  • vanilka alebo vanilkový extrakt
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • 200 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 70 g masla izbovej teploty

Na dokončenie:

  • 100 g nasekanej čokolády (biela, mliečna, tmavá – podľa chuti) dovnútra bochníka
  • 50 g nasekanej čokolády na posypanie upečeného bochníka

Čokoládová poleva:

  • 100 g vysoko percentnej čokolády
  • 50 ml smotany
  • žĺtok na potretie


Tipy a Triky:

Bochník môžeme posypať aj nasekanými mandľami alebo pridať mandle rovno do cesta.

 

Postup:

Do misy preosejeme múku s droždím, pridáme všetky sypké suroviny a premiešame. Potom pridáme mlieko, žĺtky a vypracujeme cesto.

Do cesta pridáme zmäknuté maslo a zapracujeme. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť asi 40 minút.

Po vykysnutí do cesta vmiešame ešte nasekanú čokoládu. Vytvoríme bochníček a dáme ho na plech ešte asi 20 minút kysnúť.

Cesto potrieme žĺtkom. Bochník navrchu nastrihneme do kríža. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút.

Potom bochník polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme nasekanou čokoládou.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.