Kysnutá bábovka s mandľami a čučoriedkami

Share on Facebook
10 porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

  • 60 g hrozienok
  • 300 g BIO špaldovej celozrnnej hladkej Pernerky
  • 40 g krupicového cukru
  • 3 ks žĺtky
  • 100 g mlieka
  • 8 g droždia
  • 70 g masla
  • 5 g morskej soli

Na dokončenie

  • čučoriedkový džem
  • čerstvý tymian
  • práškový cukor

Tipy a Triky:

Postup:

Do misy navážime všetky ingrediencie okrem hrozienok a varechou vymiešame hladké lesklé cesto. Netreba pridávať žiadnu múku; cesto odležaním „spevnie“. Hrozienka vmiešame úplne na záver. Prikryté necháme na teplom mieste kysnúť. Bábovkovú formu vymastíme polotekutým maslom a vysypeme hoblinkami mandlí. Vykysnuté cesto krátko prepracujeme a vyvaľkáme do tvaru bochníka. V ňom urobíme dieru (ako na donut) a opatrne umiestnime do pripravenej formy. Necháme kysnúť na trojnásobný objem. Pečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre pri 170 °C.

Necháme vychladnúť a pocukrujeme. Na polevu rozvaríme 3 lyžice džemu, lyžicu vody a niekoľko vetvičiek tymianu. Ešte vlažnú ňou polejeme bábovku. Dozdobíme tymianom a podávame s úsmevom! Je skutočne vynikajúca!

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.