Zemiakové knedle so slivkami

Share on Facebook
15 porcií
1 / 5náročnosť
50 min

Ingrediencie:

  • 30 dkg hrubej pšeničnej múky Pernerka
  • 50 dkg deň vopred uvarených zemiakov
  • múka na podsypanie
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 lyžice oleja
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli na osolenie vody
  • cca 15 veľkých sliviek

Tipy a Triky:

Postup:

Umyté a vysušené slivky nakrojíme a vykôstkujeme. Medzitým dáme variť vodu, ktorú osolíme zarovnanou lyžičkou soli.

Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame najemno na strúhadle. K nastrúhaným zemiakom pridáme 3 lyžice oleja, jedno menšie vajce, pol lyžičky soli, hrubú pšeničnú Pernerku a spracujeme cesto. Presné množstvo múky závisí od druhu zemiakov (cesto by nemalo byť príliš tuhé, po rozvaľkaní by sa nemalo trhať). Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 cm.

Z cesta vykrojíme také veľké štvorčeky, aby ste do nich zabalili slivky. Knedle vložíme do vriacej vody a varíme cca 7 – 8 minút, dĺžka varenia závisí od veľkosti knedlí a množstva cesta. Počas varenia môžeme knedle premiešať. Keď sú knedle uvarené, vyberieme ich a poprepichujeme, aby z nich vyšla para (pokojne nožom, ale nepoprepichujte knedle úplne, maximálne do polovice), a potrieme ich maslom, aby neobschli. Nakoniec ich posypeme makom a cukrom.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.