Hrebene s orechovou plnkou

Share on Facebook
20 porcií
2 / 5náročnosť
160 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 35 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 15 dkg celozrnnej hladkej špaldovej múky Pernerka
  • sušené droždie na ½ kg múky
  • 10 dkg kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 5 dkg masla
  • 2 dkg masti
  • 1 citrón (kôra)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 dl mlieka
  • 1 vajce na potretie cesta

Plnka:

  • 30 dkg vlašských orechov
  • 20 ks guľatých piškótov
  • 1 dl mlieka
  • 5 dkg medu
  • práškový cukor podľa chuti
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lyžice rumu

Tipy a Triky:

Tieto hrebe sú výborne aj s makovou plnkou.

Postup:

V 1dl mlieka rozmiešame droždie. Do mixéra dáme ostatné suroviny a rozpustené maslo s masťou, prilejeme droždie s mliekom a dobre vypracujeme. Prikryté necháme kysnúť kľudne dve hodinky, tak aby bolo pekne nakystnuté.

Orechy a piškóty pomelieme, pridáme ostatné suroviny na plnku a premiešame. 

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na veľkosť 50x35cm. Počas vaľkania podsypávame. Cesto rozrežeme na tri alebo štyri pruhy, podľa toho, ako chceme mať hrebene veľké.

Vyberieme plnku, zrolujeme, narežeme na kúsky a tie ešte narežeme do polovice.

Ukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme dokysnúť 30 minút. 

Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 195 st. dozlatista cca 19 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.