Ražné rohlíčky

Share on Facebook
8 porcií
2 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

  • 250 g ražnej celozrnnej Pernerky
  • 150 ml mlieka
  • 1PL octu
  • 1ČL drvenej rasce
  • 2PL oleja
  • 10 g droždia
  • 1ČL cukru
  • štipka soli
  • Mlieko, rasca, hrubá soľ na potretie a posypanie.

Tipy a Triky:

Postup:

Ako prvé si spravíme kvások, ktorý necháme dôjsť (zmiešame droždie cukor a trošku teplého mlieka, premiešame a necháme cca 15 minút).

Potom zmiešame všetky suroviny, do ktorých vmiešame kvások. V elektrickom robotovi vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 120 minút (nebudete mať klasické cesto, skôr pastu). Posypeme múkou a vyvaľkáme kruh, ktorý rozdelíme na 8 trojuholníkov. Každý trojuholník rolujeme od najširšieho po najtenší a dávame na plech. Môžeme nechať rovno ako klasický rohlík alebo zatočiť. 

Rohlíčky necháme ešte 30 minút na plechu kysnúť. Rohlíčky potrieme mliekom a posypeme soľou alebo rascou. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút podľa rúry.

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.