Slivková galetka

Share on Facebook
12 porcií
2 / 5náročnosť
95 min

Ingrediencie:

  • 125 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
  • 125 g polohrubej múky Pernerka
  • 50 g trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 160 g masla s izbovou teplotou
  • 3 lyžice ľadovej vody
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ½ kg sliviek
  • škorica na posypanie
  • trstinový cukor na posypanie
  • maslo na potretie

Tipy a Triky:

Namiesto škorice môžete použiť vanilku. Môžete použiť aj iné sezónne ovocie – jablká, hrušky…

Postup:

Rúru predhrejeme na 200 °C. Zmiešame všetky ingrediencie na cesto a vypracujeme hladké cesto ručne alebo si môžeme pomôcť robotom. Cesto necháme odstáť cca 60 minút v chladničke.

Z cesta vyvaľkáme okrúhly plát. (Môžeme vaľkať pomocou dvoch papierov na pečenie, na jednom cesto a druhým cesto prikryjeme, cesto sa tak nebude lepiť na valček a bude sa jednoduchšie vaľkať.) Vyvaľkané cesto jemne pocukrujeme a posypeme škoricou.

Cca 5 cm od okraja kladieme slivky a potom voľný okraj prehneme, slivky opäť zľahka pocukrujeme a jemne posypeme škoricou.

Pečieme cca 25 minút na 200 °C. Hneď po vybratí galetku potrieme maslom a necháme vychladnúť.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.