Malinové mafiny

Share on Facebook
8 - 10ks porcií
2 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

  • 140 g ryžovej hladkej múky Pernerka
  • 50 g trstinového cukru
  • 1 vajcia
  • 120 ml mlieka
  • 40 g rozpusteného masla
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • štipka soli
  • 150 g čerstvých malín

Tipy a Triky:

Ak chceme mafiny povýšiť na luxusný dezert, môžeme ich ešte dozdobiť vanilkovým alebo čokoládovým krémom, ktorý sa dá ešte prizdobiť čokoládovými hoblinkami.

Postup:

V mise zmiešame mlieko, vajcia a maslo. V druhej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a preosejeme. Pridáme cukor, citrónovú kôru a soľ.
Do formy na mafiny poukladáme papierové košíčky a naplníme ich približne do polovice cestom. Potom tam dáme maliny, ktoré ešte pokryjeme cestom. Nakoniec dáme navrch zvyšné maliny.
Pečieme 16 – 18 minút na 180 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.