Pizza slimáky z kysnutého cesta

Share on Facebook
12-14 roliek porcií
2 / 5náročnosť
140 min

Ingrediencie:

Na cesto: 

  • 500 g špaldovej hladkej múky Pernerka 
  • 30 g čerstvých kvasníc 
  • 250 ml vlažného mlieka 
  • 1 zarovnaná lyžica trstinového cukru 
  • 120 ml oleja 
  • 8 g soli 

Na plnku: 

  • 2 lyžice oleja 
  • 1 menšia cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 1 plechovka drvených paradajok 
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku 
  • 2 lyžičky oregana 
  • 1 lyžica cukru 
  • soľ a čierne korenie 
  • 150 g slaniny 
  • 60 g nastrúhaného syra 
  • 1 mozzarella 

Tipy a Triky:

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások. Do misy vlejeme vlažné mlieko, pridáme lyžicu cukru, zamiešame a pridáme rozmrvené kvasnice. Necháme 15 minút odpočívať a vzísť kvások. 

Pridáme olej, soľ a múku a vypracujeme hladké a pružné cesto, najlepšie v kuchynskom robote. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 80 minút. 

Medzitým si pripravíme sugo. Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľku, pár minút restujeme a ku koncu pridáme cesnak. Prilejeme paradajky a pretlak. Necháme prevariť a dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a oreganom. Takto pripravené sugo necháme schladnúť. 

Z vykysnutého cesta vyvaľkáme obdĺžnik silný necelý centimeter. Potrieme sugom, kde posledných 10 cm necháme nenatretých. Na sugo postupne navrstvíme slaninu, strúhaný syr a mozzarellu. Cesto zarolujeme a priečne nakrájame na asi 5 cm rolky. Vyskladáme do guľatého pekáčika vedľa seba. Pečieme 45 minút na 180 ˚C. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.