Pizza slimáky z kysnutého cesta
Ingrediencie:
Na cesto:
- 500 g špaldovej hladkej múky Pernerka
- 30 g čerstvých kvasníc
- 250 ml vlažného mlieka
- 1 zarovnaná lyžica trstinového cukru
- 120 ml oleja
- 8 g soli
Na plnku:
- 2 lyžice oleja
- 1 menšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 plechovka drvených paradajok
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky oregana
- 1 lyžica cukru
- soľ a čierne korenie
- 150 g slaniny
- 60 g nastrúhaného syra
- 1 mozzarella
Tipy a Triky:
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások. Do misy vlejeme vlažné mlieko, pridáme lyžicu cukru, zamiešame a pridáme rozmrvené kvasnice. Necháme 15 minút odpočívať a vzísť kvások.
Pridáme olej, soľ a múku a vypracujeme hladké a pružné cesto, najlepšie v kuchynskom robote. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 80 minút.
Medzitým si pripravíme sugo. Na oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľku, pár minút restujeme a ku koncu pridáme cesnak. Prilejeme paradajky a pretlak. Necháme prevariť a dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením a oreganom. Takto pripravené sugo necháme schladnúť.
Z vykysnutého cesta vyvaľkáme obdĺžnik silný necelý centimeter. Potrieme sugom, kde posledných 10 cm necháme nenatretých. Na sugo postupne navrstvíme slaninu, strúhaný syr a mozzarellu. Cesto zarolujeme a priečne nakrájame na asi 5 cm rolky. Vyskladáme do guľatého pekáčika vedľa seba. Pečieme 45 minút na 180 ˚C.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...