Buchty bez kysnutia

Share on Facebook
20 porcií
2 / 5náročnosť
50 min

Ingrediencie:

  •  200 g hladkej špaldovej múky Pernerka
  •  50 g celozrnnej špaldovej múky Pernerka
  •  250 g jemného odtučneného tvarohu
  •  2 vajíčka 
  •  4 PL brezového cukru 
  •  štipka soli
  •  3/4 balíčka kypriaceho prášku s vínnym kameňom 
  • domáci lekvár, nutella, horká čoko, tvaroh…

Tipy a Triky:

Postup:

Vo väčšej miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom a štipkou soli do peny, následne pridáme tvaroh a dobre premiešame. Nakoniec už len pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme cesto. Ak je cesto ešte lepivé, pridáme ešte viac múky. Potom si na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na obdĺžnik a jednotlivé pásy si rozdelíme na štvorčeky, ktoré plníme lekvárom, nutellou…

Naše bochníčky poukladáme vedľa seba do pekáčika vystlaného papierom na pečenie a pečieme pri teplote 190 stupňov 15 minút. Potom buchty vytiahneme z rúry, ponatierame mliekom a pečieme ešte 5-7 minút. Buchty nakoniec môžeme pocukrovať a môžeme sa do nich pustiť, pretože najlepšie sú predsa teplé! 

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.