Lussekatter

Share on Facebook
40 porcií
3 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Kysnuté cesto

  • 150 g masla
  • 500 ml mlieka
  • 1 balenie droždia
  • 750g špaldovej hladkej múky
  • 250g tvarohu v kocke (nie vo vaničke)
  • 100g cukru
  • štipka soli
  • štipka šafránu

Tipy a Triky:

Štipku šafránu môžete nahradiť kurkumou, ale ak je to možné použite radšej šafrán.

Postup:

Rozpustíme si maslo, prilejeme mlieko a premiešame. V miske rozdrobíme droždie a šafrán, zalejeme maslom s mliekom a premiešame. Pridáme tvaroh, cukor, soľ a opäť premiešame. Nakoniec pridáme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme cca 45 minút kysnúť. Po vykysnutí rozdelíme cesto na 40 kúskov, z ktorých vyvaľkáme „hada“ a potom stočíme do „esíčka“. Vyvaľkané „esíčka“ položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom a v záhyboch ozdobíme hrozienkami.

Pečemie v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 8 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.