Piškóty z pohánkovej Pernerky

Share on Facebook
30 porcií
1 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 5 dkg pohánkovej celozrnnej Pernerky
  • 2 vajcia
  • 5 dkg práškového cukru
  • 2 lyžice horúcej vody
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 3 dkg kukuričného škrobu
  • maslo na potretie papiera na pečenie
  • čokoláda na ozdobu

Tipy a Triky:

Postup:

Rúru rozohrejeme na 185 °C, na plech dáme papier na pečenie, ktorý potrieme maslom.  

Rozbijeme vajíčka, bielky a žĺtky oddelíme. K žĺtkom pridáme práškový cukor, 2 lyžice horúcej vody a poriadne prešľaháme metličkou (pokojne 2 minúty).

Do pohánkovej múky pridáme kypriaci prášok do pečiva, premiešame a pridáme do prešľahaných žĺtkov spolu so štipkou soli. Nakoniec pridáme kukuričný škrob a premiešame.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme ho do zmesi a zľahka premiešame.

Hotové cesto dáme do cukrárskeho vrecúška (na vrecúšku nepotrebujeme koniec na zdobenie). Vrecúškom nanášame na papier na pečenie piškóty – nerobíme ich veľmi široké, cesto sa trochu roztečie do bokov. Piškóty môžete robiť podlhovasté (cukrárske piškóty) alebo v tvare kolieska. Treba dávať pozor na dostatočné medzery medzi jednotlivými kusmi.

Dáme do rozpálenej rúry, čas pečenia je cca 12 minút. Po vybratí z rúry necháme piškóty trochu vychladnúť, kým ich odoberieme z papiera na pečenie.

Ak piškóty chceme zdobiť, rozohrejeme horkú čokoládu, ktorú dáme do vrecúška s tenkým otvorom na zdobenie. Čokoládu ničím neriedime. Po zdobení necháme čokoládu stuhnúť.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.