Pizza tyčinky (špirálky)

Share on Facebook
25 porcií
1 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 300 g pšeničnej hladkej múky Pernerka 
  • 150 g vlažnej vody 
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli 
  • 1 lyžička sušeného droždia 
  • 1 lyžička pizza korenia (mix sušených byliniek) 
  • ½ lyžičky cukru 

Plnka: 

  • 100 g slaniny na plátky 
  • 100 g nastrúhaného syra 
  • 4 lyžice paradajkového pesta/kečupu/pretlaku 

Na potretie:

  • 1 rozšľahané vajíčko
  • Na posypanie:
  • syr/bylinky/sezam 

Tipy a Triky:

Pokiaľ chcete celozrnnú verziu špirálok, použite špaldovú alebo pšeničnú celozrnnú hladkú Pernerku. 

Postup:

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme nelepivé cesto. Cesto potrieme olejom, zakryjeme a necháme na teplom mieste (aspoň 60 minút) kysnúť. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve rovnako veľké časti. Tie vyvaľkáme na pomúčenej doske. Získame dva pláty vo veľkosti trošku väčšej A4. 

Prvý plát potrieme sugom, pokladieme slaninou nakrájanou na plátky a posypeme nastrúhaným syrom. Prikryjeme druhým plátom cesta a pomocou valčeka poriadne rozvaľkáme, aby sa všetko spojilo. Spojené cestá rozrežeme na polovicu a potom nakrájame na asi 1 cm široké plátky. Každý plátok chytíme na jednom konci a druhým koncom točíme, až nám vznikne špirála. 

Vzniknuté pizza špirálky položíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme podľa ľubovôle syrom, bylinkami alebo sezamom. Pečieme v rozohriatej rúre (rozpálenej na maximum) asi 10–12 minút. 

Recept pripravila @alishaeasycooking 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.