Hot Cross Buns

Share on Facebook
0 porcií
0 / 5náročnosť
0 min

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej pšeničnej múky Pernerka
  • 150 ml mlieka izbovej teploty
  • 40 g cukru
  • 1 štipka soli
  • balík (8 g) sušeného droždia
  • 25 g masla – izbovej teploty
  • 1 vajce
  • 40 g hrozienok
  • 1 jablko – nakrájené na kocky
  • Čajová lyžička škorice
  • Med na potretie

Kríže

  • 11 lyžíc studenej vody
  • 75 g  hladkej múky

Tipy a Triky:

Namiesto medu môžete potrieť marhuľovým džemom.

Postup:

Ako prvé zmiešame múku, cukor, droždie, soľ a škoricu. Pridáme maslo a premiešame tak, aby sa vstrebalo do múky. 

Pridáme rozšľahané vajíčko a mlieko- vypracujeme cesto v kuchynskom robotovi- cesto sa bude zdať lepkavé, čo je v úplnom poriadku. Zľahka pomúčime, metlou oddelíme od strán misy a necháme hodinu kysnúť.

Po cca 60 minútach pridáme hrozienka, jabĺčko a dôkladne spracujeme,

Necháme kysnúť 30 minút.

Cesto rozdelíme na 9 bochníčkov a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Bochníčky ukladáme tak, aby medzi nimi bol priestor cca 1 cm a necháme 15 minút vykysnúť.

V miske zmiešame múku a vodu (na kríže) naplníme do cukrárskeho vrecka a úzkou špicatou koncovkou tvoríme kríže.

Rúru si rozohrejeme na 220 stupňov a pečieme 10 minút, potom teplotu stiahneme na 200 stupňov a pečieme ešte 7-10 minút.

Po upečení potrieme medom.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.