Halloweenský koláč

Share on Facebook
1 porcií
2 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 380 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka 
  • 2 lyžice práškového cukru 
  • 10 g citrónovej kôry 
  • 250 g zmäknutej Hery 
  • 1 vajíčko 
  • 20 g škoricového cukru 
  • jablká na náplň koláča 
  • čerešňová marmeláda na dokončenie 

Tipy a Triky:

Kvôli lahodnejšej chuti môžeme použiť maslo. Na koláč môžeme použiť aj pšeničnú hladkú Pernerku alebo špaldovú hladkú Pernerku. 

Postup:

V mise zmiešame múku, citrónovú kôru, cukor, vajíčko a Heru. Vzniknuté cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu vyvaľkáme, utlačíme na dno a po okraji koláčovej formy. (Na vyvaľkanie si môžeme pomôcť papierom na pečenie, ktorý dáme z obidvoch strán cesta, aby sa nelepilo na valček.) Cesto na dne formy popicháme vidličkou. 

Jablká nakrájame na kolieska, odstránime jadrovníky a vyskladáme ich na dno formy. Jablká posypeme škoricovým cukrom. 

Z druhej polovice cesta vyvaľkáme vrch koláča, do ktorého vyrežeme ľubovoľnú tvár. Koláč priklopíme a do vzniknutých dier dáme marmeládu. 

Pečieme v rúre na 170 °C asi 30 minút. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.