Orechová roláda

Share on Facebook
1 porcií
1 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

Cesto

  • 100 g pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 4 žĺtky
  • 4 bielka
  • 150 g cukru

Plnka:

  • 1 tučný tvaroh
  • 2 polotučné tvarohy
  • 100 g cukru
  • 100 g pomletých vlašských orechov

Tipy a Triky:

Postup:

Vyšľaháme si bielka, do ktorých postupne primiešame 4 žĺtka, necháme chvíľu mixovať, pridávame postupne cukor a nakoniec postupne pridávame múku (všetko za stáleho miešania v kuchynskom robotovi).

Hotové cesto nalejeme na plech a rozotrieme rovnomerne na všetky strany (dôležité je si dať na plech papier na pečenie. ).

Pečieme v rúre na 170 stupňov cca 10 minút.

Po upečení roládu ešte teplú zarolujeme (rolujeme užšou stranou na plechu). Takto zrolovanú roládu necháme vychladnúť.

Pripravíme si krém, zmiešame tvarohy, cukor a orechy. Trocha plnky si dáme stranou. Natrieme ju navrch.

Vychladnuté cesto na roládu rozbalíme, potrieme plnkou a znova zarolujeme. Postupne oddeľujeme papier na pečenie od cesta. Roládu natrieme zvyšným krémom a posypeme orechami.

Dáme stuhnúť na dve hodiny do chladničky.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.