Zemiakové krokety s ryžovou múkou

Share on Facebook
3 porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 40 dkg varených studených zemiakov
  • 12 až 15 dkg ryžovej hladke múky Pernerka
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky soli

Na obalenie:

  • 2 vajcia
  • 3 lyžice mlieka
  • strúhanka podľa potreby
  • soľ podľa chuti

Ďalej:

  • olej podľa potreby

Tipy a Triky:

Postup:

Ošúpeme si studené uvarené zemiaky, nastrúhame na jemnom vzore strúhadla, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, z ktorého tvoríme hneď krokety (valčeky s priemerom cca 15,5 cm, dĺžka záleží na Vás).

Je to zemiakové cesto, ktoré redne, tak ho určite nepripravujte dopredu.

Namáčame do osoleného vajíčka s mliekom, obalíme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji dozlatista. 

Pokladáme na servítky, ktoré odsajú prebytočný olej. 

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.