Muffiny s bielou čokoládou a čučoriedkami
Ingrediencie:
- 300 g pšeničnej celozrnnej hladkej múky Pernerka
- 150 g cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 vajíčka
- 1 dl oleja
- 300 g bieleho jogurtu
- 200 g bielej čokolády (nasekanej)
- 200 g čučoriedok
Tipy a Triky:
Môžeme použiť aj iné ovocie, napríklad jahody.
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhej bielej peny (trvá to asi 5 minút). Postupne pridáme olej, jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a miešame, až nám vznikne hustejšie cesto.
Do cesta opatrne vmiešame nasekanú bielu čokoládu a čučoriedky. Formičky na muffiny plníme cestom do ¾.
Pečieme v rozohriatej rúre na 170 °C asi 20 minút.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...