Včelie úle a domáce piškóty

Share on Facebook
26 porcií
2 / 5náročnosť
90 min

Ingrediencie:

Domáce piškóty:

  • 150 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 150 g práškového cukru
  • 3 vajíčka – žĺtky a bielky zvlášť
  • 10 g zemiakového škrobu

Včelie úle:

  • 250 g keksov Lotus – karamelovo-maslové keksy
  • 60 g práškového cukru
  • 60 g zmäknutého masla
  • 2 polievkové lyžice holandského kakaa
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 2 polievkové lyžice mlieka

Na krém:

  • 50 g masla
  • 40 g práškového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 1 žĺtok
  • 3 lyžice silnej kávy

Tipy a Triky:

  • Na piškóty môžeme použiť aj iné druhy múk, napríklad pšeničnú hladkú Pernerku alebo špaldovú celozrnnú hladkú Pernerku.
  • Na krém do úľa môžeme dať namiesto kávy rum. Ako plnku môžeme tiež použiť džem.
  • Namiesto Lotus keksov môžeme použiť aj keksíky z ražnej celozrnnej Pernerky – recept tu.



Postup:

Piškóty postup:

V kuchynskom robote vyšľaháme bielky do tuhého snehu a sneh predáme do druhej misky.

Ďalej v mise kuchynského robota vyšľaháme cukor so žĺtkami do peny. Postupne pridáme sneh a preosiatu múku so škrobom.

Cukrárske vrecko naplníme cestíčkom a striekame na plech malé kolieska, ktoré nakoniec ešte jemne posypeme práškovým cukrom, aby sa nám kolieska neroztiekli.

Pečieme v rozohriatej rúre na 160 °C asi 10 minút dozlatista.

Včelie úle postup:

Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky na hodinku odpočinúť.

Zo surovín na plnku vyšľaháme hladký krém – najskôr vyšľaháme cukor s maslom, postupne pridáme žĺtok a nakoniec kávu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka – môžeme dať do chladničky.

Z cesta robíme asi 15 g guľôčky, ktoré obaľujeme v práškovom cukre, takto obalené vtlačíme do formičky na úle. Doprostred urobíme jamôčku a do nej dáme krém. Prikryjeme piškótou a vyberieme z formičky.



KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.