Slimáky z tvarohového cesta plnené pudingom

Share on Facebook
12 porcií
2 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1 vajce 
  • 5PL lyžíc trstinového cukru 
  • 300 g hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 100 g celozrnnej hladkej ražnej múky Pernerka
  • 250 g jemného tvarohu 
  • 1 ČL sušeného droždia 
  • 100ml mlieka (my sme použili vanilkové alpro)
  • Štipka soli 

Náplň:

  • 1 balenie vanilkového pudingu s vanilkovým luskom premium 
  • 500ml mlieka 
  • 1 odmerky proteínu 
  • vanilkový cukor 
  • Mletý mak podľa chuti 

Tipy a Triky:

Postup:

Mliečko si najprv zohrejeme a pridáme sušené droždie, necháme 10 minút odstáť. Následne si tento kvások pridáme k ostatným surovinám na cesto a ručne alebo v robote vymiesime nelepivé cesto. Necháme pól hodinu až hodinu trošičku podkysnúť, žiadne silno kvasené cesto nečakajte, keďže kvasníc tam je naozaj málo.

Jemnučké cesto si prenesieme na dosku, rozdelíme na 2 polovice a každú vyvaľkáme na tenký plát obdĺžnikového tvaru. Najprv potrieme polovicou uvareného vanilkového pudingu, potom posypeme makom, ktorým vôbec nemusíme šetriť a nakoniec ide 1 vanilkový cukor. Ak vám bude puding sladený iba proteínom málo sladký, pridajte trstinový vanilkový cukor aj tam.

Plát si opatrne zrolujeme a krájame na 5-7cm veľké časti, ktoré prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a lyžicou slimáky utlačíme, aby boli nižšie a širšie. Dáme piecť na 30-45 minút pri teplote 170 stupňov. Rovnakým postupom naplníme a upečieme aj druhú polovicu cesta.

Hotový slimák bude krásne hnedý z vonku, no vnútri bude cesto trošičku vláčnejšie ako klasické kysnuté cesto, keďže sme pridali do cesta aj tvaroh, nebojte sa toho nie je to surové. 

 

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.