Pudingáč z mandľového cesta

Share on Facebook
1 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 140 g hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 150 g mletých mandlí 
  • 1 celé vajíčko 
  • 1 žĺtok 
  • 100 g masla 
  • 50 g trstinového cukru 
  • štipka soli 
  • 1 ČL prášku do pečiva s vinným kameňom (zdravšia verzia klasického)

Plnka:

  • 2 balenia premium puding s vanilkovým luskom 
  • 950 ml mlieka
  • 3 balenia vanilkového cukru s vanilkovým luskom 
  • sekané mandle na posypanie

 

Tipy a Triky:

Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Postup:

Zo všetkých surovín na cesto si buď v robote alebo rukami vypracujeme nelepivé cesto, ktoré drží pokope. Toto cestíčko si rozdelíme na dve polovice, jedna bude trošku väčšia.

Prvú, väčšiu z nich,  vyvaľkáme do tvaru kruhu a preložíme do tortovej formy (u nás s priemerom 26cm), kde cesto pritlačíme na spodok, ale spravíme aj vyvýšené okraje (preto väčšia polovica). Na toto cestíčko si dáme celý uvarený vlažný puding. Následne prikryjeme s druhou polovicou cesta, ktoré sme si tiež vyvaľkali do tvaru kruhu. Jemne spojíme kraje s vrchom, posypeme mandľami, ktorými vôbec nemusíte šetriť, sú tam úžasné.

Dáme piecť na 25-30 minút pri teplote 160 stupňov s ventilátorom, aby mandle nezhoreli. Jesť môžete ešte teplé, no koláčik sa nebude dať úplne krásne krájať alebo si počkáte, kým vychladne a rezy budú dokonalé. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.