Marhuľový mriežkový koláč

Share on Facebook
12-15 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto

  • 300 g polohrubej múky Pernerka
  • 200 g zmäknutého masla
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • citrónová kôra z jedného citróna

Plnka:

  • 1 kyslá smotana
  • 2 tvarohy
  • 2 žĺtky
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 50 g cukru
  • vykôstkované marhule

Tipy a Triky:

Postup:

Zmiešame múku, prášok do pečiva a cukor. Pridáme citrónovú kôru, vajce a zmäknuté maslo. Vytvoríme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke aspoň hodinu.

Medzitým zmiešame suroviny na náplň.

Vychladnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Z prvej vyvaľkáme plát, ktorý prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto naukladáme marhule (rezom nadol) a na ne nalejeme náplň.

Z druhej polovice cesta vyvaľkáme tenké prúžky, z ktorých vytvoríme na povrchu mriežku.

Pečieme cca 35 minút v rúre predhriatej na 170 °C.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.