Vafle z ryžovej múky

Share on Facebook
5 porcií
2 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

  • 25 dkg ryžovej hladkej múky Pernerka
  • necelá ¼ lyžička soli
  • 3 vajcia
  • 2 dl mlieka
  • 5 dkg masla
  • 2 lyžice cukru: kryštalový alebo krupica
  • 1 lyžice vanilkového cukru
  • 1 až 2 lyžičky citrónovej šťávy
  • poprípade olej na vymastenie vaflovača

Tipy a Triky:

Postup:

Žĺtky a ostatné suroviny vyšľaháme metličkou. Zľahka primiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielok a cesto dáme do vaflovača. Vafle pečieme na ¾ výkonu vaflovača 2,5 minúty (orientačná doba). Vlažné vafle ozdobíme. 

Odporúčame konzumovať hneď po upečení.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.