Mrkvová
torta

Share on Facebook
12 porcií
3 / 5náročnosť
80 min

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 4 vajcia
  • 200 g trstinového cukru
  • 100 g kryštálového cukru
  • 250 g špaldovej hladkej múky Pernerka
  • 1 kopcovitá lyžička prášku do pečiva
  • 1 kopcovitá lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička škorice
  • štipka muškátového kvetu (orieška)
  • ½ lyžičky himalájskej soli
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 275 ml oleja
  • 350 g (najemno) nastrúhanej mrkvy
  • 100 g vlašských orechov (nasekaných)

Na krém:

  • 750 g tučného tvarohu
  • 350 ml smotany na šľahanie (min. 30 %)
  • 4 lyžice práškového cukru

Na dokončenie:

  • 3 kopcovité lyžice citrónového krému Lemon Curd
  • 200 g jahôd
  • vetvičky rozmarínu

Tipy a Triky:

Mrkvové cesto je vhodné nielen na prípravu tort, môžete si však z neho pripraviť pokojne aj mafiny, ktoré sú krásne vláčne.

Postup:

Vajcia vyšľaháme do svetlej peny s trstinovým cukrom a krupicovým cukrom.
Múku si s práškom do pečiva a s jedlou sódou preosejeme.
Do vyšľahaných vajec postupne pridávame olej. Potom pridáme preosiatu zmes, škoricu, muškátový kvet, soľ, citrónovú kôru a nakoniec mrkvu a orechy.
Hotové cesto rozlejeme do dvoch tortových foriem (dno vystlané papierom na pečenie a boky vymazané maslom) s veľkosťou cca 19 cm.
Pečieme cca 40 minút na 180 °C.
Medzitým si v robote vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom. Keď je krém premiešaný, pridáme smotanu a šľaháme na tuhý krém.
Vychladnuté korpusy prerežeme a každý potrieme citrónovým krémom Lemon Curd a cca pätinou krému. Korpusy naukladáme rovno na seba a zvyšným krémom natrieme boky torty.
Tortu necháme vychladnúť a ozdobíme ho nakrájanými jahodami a vetvičkami rozmarínu.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.