Detské rezy
Ingrediencie:
Cesto:
- 10 PL pšeničnej polohrubej múky Pernerka
- 10 PL trstinového cukru
- 4 PL kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
- 6 vajíčok – žĺtky aj bielky zvlášť
- 2 PL oleja
- 4 PL teplej vody
Náplň:
- 2 tvarohy vo vaničke (500 g)
- 2 kyslé smotany (400 g)
- 2 vanilkové cukry
- sladidlo podľa chuti (práškový cukor, med, čakankový sirup, …)
Poleva:
- 50 g horkej čokolády
- 2 PL mlieka
- 1 PL masla
Tipy a Triky:
Do krému môžeme pridať čerstvé čučoriedky.
Postup:
Najprv vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Ďalej vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny, postupne pridávame olej, vodu, kakao, múku a prášok do pečiva. Premiešame a pomaly pridávame vyšľahaný sneh. Hotové cesto nalejeme na veľký plech a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov asi 8 minút.
Náplň pripravíme tak, že zmiešame všetky ingrediencie dohromady.
Upečený korpus necháme úplne vychladnúť. Plát cesta prekrojíme na polovicu. Spodnú polovicu potrieme krémom (nebojme sa dať hrubú vrstvu krému, v chladničke pekne stuhne) a potom priklopíme druhou polovicou plátu.
V mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu s troškou masla a mlieka. Rez pokvapkáme čokoládou. Takto hotový dezert dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, najlepšie cez noc stuhnúť. Až potom nakrájame na malé obdĺžničky.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...