Detské rezy

Share on Facebook
14 porcií
2 / 5náročnosť
35 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 10 PL pšeničnej polohrubej múky Pernerka 
  • 10 PL trstinového cukru 
  • 4 PL kakaa 
  • 1 balíček prášku do pečiva 
  • 6 vajíčok – žĺtky aj bielky zvlášť 
  • 2 PL oleja 
  • 4 PL teplej vody 

Náplň:

  • 2 tvarohy vo vaničke (500 g) 
  • 2 kyslé smotany (400 g) 
  • 2 vanilkové cukry 
  • sladidlo podľa chuti (práškový cukor, med, čakankový sirup, …) 

Poleva: 

  • 50 g horkej čokolády 
  • 2 PL mlieka 
  • 1 PL masla 

Tipy a Triky:

Do krému môžeme pridať čerstvé čučoriedky. 

Postup:

Najprv vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Ďalej vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny, postupne pridávame olej, vodu, kakao, múku a prášok do pečiva. Premiešame a pomaly pridávame vyšľahaný sneh. Hotové cesto nalejeme na veľký plech a pečieme v rozohriatej rúre na 170 stupňov asi 8 minút. 

Náplň pripravíme tak, že zmiešame všetky ingrediencie dohromady. 

Upečený korpus necháme úplne vychladnúť. Plát cesta prekrojíme na polovicu. Spodnú polovicu potrieme krémom (nebojme sa dať hrubú vrstvu krému, v chladničke pekne stuhne) a potom priklopíme druhou polovicou plátu. 

V mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu s troškou masla a mlieka. Rez pokvapkáme čokoládou. Takto hotový dezert dáme do chladničky aspoň na dve hodiny, najlepšie cez noc stuhnúť. Až potom nakrájame na malé obdĺžničky. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.