Marhuľovo–tvarohový koláč (Marhuľový cheesecake)

Share on Facebook
1 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 100 g pšeničnej celozrnnej hladkej Pernerky
  • 80 g mletých mandlí
  • 50 g cukru krupica
  • 1 čl škorice
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • 80 g jemne rozpusteného masla

Náplň:

  • 1 mascarpone
  • 1 kyslá smotana
  • 1 polotučný tvaroh
  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový lusk
  • 50 g cukru (prípadne podľa chuti)

Poleva:

  • 250 ml marhuľového pyré (rozmixované marhule)
  • 1 balíček želatíny v prášku
  • cukor podľa chuti a podľa zrelosti marhúľ

Tipy a Triky:

Takto môžeme použiť aj čučoriedky, jahody či iné ovocie. Namiesto pšeničnej celozrnnej hladkej Pernerky môžeme použiť aj špaldovú celozrnnú hladkú Pernerku.

Postup:

Najprv pripravíme cesto na korpus – všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto dáme na dno koláčovej formy a prstami utlačíme po celom dne. Urobíme tenkú vrstvu, ktorú potom jemne prepicháme vidličkou. Cesto dáme na 10 minút do predhriatej rúry na 170 °C.

V ďalšej miske zmiešame všetky suroviny na krém. Zmes nalejeme na korpus a opäť dáme piecť do rúry. Tentoraz stiahneme teplotu na 150 °C a pečieme asi 30 minút. 

(Môže sa stať, že pri vyberaní z rúry bude náplň trošku nafúknutá. Tak ju potom prepichajte nožíkom.)

V randlíku privedieme k varu marhuľové pyré, môžeme (ale nemusíme) pridať cukor, premiešame, znovu privedieme k varu a pridáme želatínu. Dôkladne premiešame, necháme minútku schladnúť. Nalejeme na koláč a dáme uležať do chladničky.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.