Marhuľovo–tvarohový koláč (Marhuľový cheesecake)
Ingrediencie:
Cesto:
- 100 g pšeničnej celozrnnej hladkej Pernerky
- 80 g mletých mandlí
- 50 g cukru krupica
- 1 čl škorice
- citrónová kôra z jedného citróna
- 80 g jemne rozpusteného masla
Náplň:
- 1 mascarpone
- 1 kyslá smotana
- 1 polotučný tvaroh
- 2 vajíčka
- 1 vanilkový lusk
- 50 g cukru (prípadne podľa chuti)
Poleva:
- 250 ml marhuľového pyré (rozmixované marhule)
- 1 balíček želatíny v prášku
- cukor podľa chuti a podľa zrelosti marhúľ
Tipy a Triky:
Takto môžeme použiť aj čučoriedky, jahody či iné ovocie. Namiesto pšeničnej celozrnnej hladkej Pernerky môžeme použiť aj špaldovú celozrnnú hladkú Pernerku.
Postup:
Najprv pripravíme cesto na korpus – všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto dáme na dno koláčovej formy a prstami utlačíme po celom dne. Urobíme tenkú vrstvu, ktorú potom jemne prepicháme vidličkou. Cesto dáme na 10 minút do predhriatej rúry na 170 °C.
V ďalšej miske zmiešame všetky suroviny na krém. Zmes nalejeme na korpus a opäť dáme piecť do rúry. Tentoraz stiahneme teplotu na 150 °C a pečieme asi 30 minút.
(Môže sa stať, že pri vyberaní z rúry bude náplň trošku nafúknutá. Tak ju potom prepichajte nožíkom.)
V randlíku privedieme k varu marhuľové pyré, môžeme (ale nemusíme) pridať cukor, premiešame, znovu privedieme k varu a pridáme želatínu. Dôkladne premiešame, necháme minútku schladnúť. Nalejeme na koláč a dáme uležať do chladničky.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...