Jahodovo-rebarborový koláč s chrumkavou mrveničkou

Share on Facebook
1 (forma 26 cm) porcií
1 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Na ovocnú časť: 

  • 300 g rebarbory 
  • 300 g jahôd 
  • 2 lyžice cukru 
  • 1 lyžička škorice 

Na mrveničku: 

  • 120 g masla 
  • 150 g celozrnnej špaldovej hladkej múky Pernerka 
  • 80 g ovsených vločiek 
  • 80 g cukru 
  • 1 lyžička škorice 
  • ½ lyžičky vanilky 

Tipy a Triky:

Postup:

Najskôr si pripravíme ovocnú zmes. Rebarboru a jahody nakrájame na kocôčky.

Nachystáme si koláčovú formu a vymažeme ju maslom.

Ovocie dáme do formy, pridáme cukor, škoricu a dobre premiešame.

Ďalej zmiešame všetky suroviny na mrveničku. Tú rovnomerne rozprestrieme na ovocnú zmes.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 35–40 minút. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.