Empanada( kapsičky plnené tuniakom a zeleninou)

Share on Facebook
30 porcií
2 / 5náročnosť
60 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 45 dkg BIO hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžička soli
  • 12 dkg masla
  • 2 žĺtky
  • 2 dl vody

Plnka na 1 a ¼ dávky cesta:

  • 40 dkg tuniaka v oleji
  • 10 dkg červenej cibule
  • 15 dkg kukurice
  • 4 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 až 5 lyžíc kečupu alebo pretlaku
  • 1 vajce na potretie kapsičiek

Tipy a Triky:

Postup:

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu spolu s kukuricou (cca 1 minútu). Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme vychladnúť, panvicu podložíme na jednej strane, aby olej stiekol preč zo zeleniny. Do vychladnutej zeleniny bez oleja primiešame tuniaka, soľ, čierne korenie a kečup. Lepšie je pridať kečup ako pretlak, pretože nie je sladkokyslý. 

Suroviny na cesto spracujeme v miske a neskôr rukou na doske. Prikryjeme a necháme pól hodiny oddychovať v kuchyni. 

Cesto vyvaľkáme na výšku max 2-3 mm., vykrajujeme kolieska, na ktoré ukládáme studenú plnku. Dobre spojíme a dáváme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme HORKÝM VDZUCHOM na 180 st. do zlatista, asi tak 20 minút.

Kapsičky chutia najlepšie vlažné.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.