Hrnčeková maková bublanina

Share on Facebook
23 cm forma porcií
1 / 5náročnosť
30 min

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky pšeničnej hladkej Pernerky (môžeme použiť aj pšeničnú celozrnnú hladkú Pernerku)
  • ½ hrnčeka nemletého maku
  • 1 hrnček rastlinného oleja
  • 4 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 hrnčeky mix ovocia
  • ½ hrnčeka trstinového cukru + 1 lyžica na posypanie
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 „štamprlík“ vody (alebo mlieka)

Tipy a Triky:

  • Namiesto vysypania formy môžeme použiť papier na pečenie.
  • Bublanina je výborná aj so slivkami. Tie môžeme namočiť do rumu kvôli lepšej chuti.

Postup:

Rúru zapneme na 200 °C, aby sa stihla rozohriať, pretože recept je naozaj rýchly.

Mak zalejeme vodou alebo mliekom, aby „nacical“ tekutinu a neskôr nebral vlhkosť z bublaniny. 

Pripravíme si väčšiu misu, do ktorej nasypeme všetky suroviny okrem ovocia, a metličkou premiešavame, dokým nevznikne hladké cesto. Pokiaľ je cesto príliš husté, môžeme priliať ešte trošku vody alebo mlieka.

Tortovú formu vysypeme hrubou múkou alebo strúhankou (na vysypanie môžeme použiť aj kokos). Na cesto naskladáme ovocie a posypeme trstinovým cukrom. S formou opatrne buchneme, aby si všetko „sadlo“ a v ceste neboli zbytočné vzduchové bubliny. Bublaninu vložíme do rozohriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 25 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.