Celozrnné české „řepánky“

Share on Facebook
9 porcií
2 / 5náročnosť
100 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 250 g špaldovej celozrnnej hladkej múky Pernerka
  • 1 vajce
  • 45 g rozpusteného sádla
  • 20 g droždia
  • 1 čl soli
  • 1 čl cukru
  • 100 ml mlieka

Plnka:

  • 300 g varenej červenej repy
  • 150 g maku
  • 2 PL masla
  • 2 PL rumu
  • 100 g cukru

Tipy a Triky:

 V originálnom recetpe sa používa cukrová repa, ak budete mať cukrovú repu nie je nutné pridávať do plnky ďalší cukor. Miesto maku môžeme použiť mleté orechy. 

Postup:

Najprv necháme vzíjsť kvások. Trocha mlieka zľahka zahrejeme (tak, aby sme v mlieku vedeli udržať prst), pridáme cukor a rozdrobíme droždie. Trvá to cca 10-15 minút.

Do misky dáme múku, soľ, vajíčko, rozohriate sádlo, mlieko, kvások a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme na teplom mieste kysnúť cca 60 minút. 

Medzitým si pripravíme plnku: rozpustíme si maslo v hrnci, pridáme nastrúhanú uvarenú repu, mak, mlieko, cukor a povaríme. Plnka nesmie byt tekutá. Všetko tekuté sa musí odpariť. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 guličiek. Z každej guličky spravíme placku, uprostred dáme plnku a zabalíme ako buchty.

Buchty dáme na plech, potrieme mliekom a pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňoch cca 25 minút.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.