Kávové tortičky

Share on Facebook
12 porcií
3 / 5náročnosť
100 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 3 väčšie vajcia
  • 15 dkg práškového cukru
  • 1 dl oleja
  • 10 dkg horkej čokolády
  • 20 dkg celozrnnej pšeničnej hladkej múky Pernerka
  • 1/2 balíčku kypriaceho prášku do pečiva
  • 7 až 10 lyžíc silnej zrnkovej kávy
  • 10 dkg kyslej krémovej smotany
  • maslo a múku na plech

Plnka:

  • 4 dl smotany na šľahanie 31%
  • 2 ks stužovač šľahačky
  • 3 až 4 lyžičky jemnej mletej zrnkovej kávy
  • cukor kryštál alebo krupica podľa chuti

Ďalej:

  • biela čokoláda a zrnko kávy ako ozdoba podľa chuti

Tipy a Triky:

Postup:

Žĺtka s cukrom vyšľaháme metličkou do peny, prilejeme olej, šľaháme asi minútu, pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame.

Prisypeme preosiatu múku, prášok do pečiva a ostatné suroviny, premiešame a nakoniec vmiešame tuhý sneh z vyšľahaných bielok. 

Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech-veľkosť 30×40 cm a roztiahneme do strán. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 st. cca 25 minút.

Z vychladnutého korpusu vykrojíme tortičky, ktoré si rozpolíme. Ingrediencie na plnku vyšľaháme a naplníme do zdobiaceho vrecka. Plnkou pokryjeme vždy jednu polovicu, ľahúčko pritlačíme a dozdobíme čokoládou a zrnkom kávy. 

Uskladňujeme v chladničke.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.