Liaty perník z ražnej múky

Share on Facebook
Plech 30x40 cm porcií
1 / 5náročnosť
40 min

Ingrediencie:

Cesto: 

  • 2 a ½ hrnčeka ražnej celozrnnej hladkej múky Pernerka 
  • 1 hrnček cukru 
  • ½ hrnčeka oleja 
  • 1 hrnček mlieka 
  • 3 lyžice kakaa 
  • 1 lyžica škorice 
  • 1 lyžica vanilkového cukru 
  • 1 kypriaci prášok do perníka 
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 vajíčka 
  • 3 lyžice slivkového lekváru 

 

Poleva

  • 100 g vysoko percentnej čokolády 
  • 50 g masla 
  • 50 ml smotany 
  • kokos na posypanie 

Tipy a Triky:

Do cesta môžeme pridať oriešky alebo hrozienka podľa chuti – pridáme k tomu aj trošku mlieka navyše. 

Miesto čokoládovej polevy s kokosom môžeme perník pred pečením ozdobiť pikantným džemom (ríbezľový alebo napríklad višňový).

 

Postup:

V mise zmiešame najskôr suché suroviny a potom postupne pridávame všetko ostatné. 

Vznikne nám hustejšie cesto – tak je to v poriadku. Nemusíme sa báť, aj tak bude perník nádherne kyprý. Cesto nalejeme do vymazanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov asi 25 minút – kontrolujeme špajdľou. 

Do misky dáme čokoládu, maslo a smotanu. Rozpustíme v mikrovlnnej rúre (30 sekúnd). Vyberieme a vidličkou všetko spojíme do hladkej polevy. Nalejeme na hotový perník a posypeme kokosom. 

 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.