Zapekané palacinky so špenátom a mozzarellou

Share on Facebook
3 porcií
2 / 5náročnosť
80 min

Ingrediencie:

Cesto: 

  • 15 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka 
  • 1/4 lyžičky soli 
  • 1/2 litra mlieka (plnotučného) 
  • 2 väčšie vajíčka 

Náplň: 

  • 15 dkg čerstvého špenátu 
  • 1/2 cibule 
  • 1 lyžica masti 
  • soľ, čierne korenie a cesnak podľa chuti 
  • 20 dkg syra mozzarella 

Zmes na zaliatie:

  • 1 dl smotany na šľahanie 31 % 
  • 0,5 dl polotučného mlieka 
  • 12 až 15 dkg tvrdého syra (gouda alebo ementál) 

Ďalej: 

  • olej na vyprážanie podľa potreby 
  • masť na vymazanie zapekacej misky 

Tipy a Triky:

Postup:

Suroviny na palacinky vyšľaháme metličkou a na panvici ľahko potretej olejom ich pražíme z obidvoch strán. Z tejto dávky budeme mať 4 až 5 veľkých palaciniek. 

Na masti restujeme jemne nakrájanú cibuľku, pridáme umytý špenát, trochu vody a podusíme. Stačí naozaj chvíľka. Len čo špenát zmenší svoj objem, necháme vydusiť vodu, osolíme, okoreníme, pridáme na kúsky nakrájanú mozzarellu, premiešame a nakoniec pretlačíme cesnak. 

Na každú palacinku dáme náplň – nemusí jej byť veľa. Stočíme, nakrájame na asi trojcentimetrové kúsky, ktoré vkladáme do masťou vymazanej zapekacej misky. 

Do smotany a mlieka primiešame najemno nastrúhaný syr. Zmes rozložíme na palacinky, aj do medzier medzi palacinkami a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 185 stupňov. Pečieme 20 až 25 minút, podávame jemne vychladnuté. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.