Zapekané palacinky so špenátom a mozzarellou
Ingrediencie:
Cesto:
- 15 dkg hladkej špaldovej múky Pernerka
- 1/4 lyžičky soli
- 1/2 litra mlieka (plnotučného)
- 2 väčšie vajíčka
Náplň:
- 15 dkg čerstvého špenátu
- 1/2 cibule
- 1 lyžica masti
- soľ, čierne korenie a cesnak podľa chuti
- 20 dkg syra mozzarella
Zmes na zaliatie:
- 1 dl smotany na šľahanie 31 %
- 0,5 dl polotučného mlieka
- 12 až 15 dkg tvrdého syra (gouda alebo ementál)
Ďalej:
- olej na vyprážanie podľa potreby
- masť na vymazanie zapekacej misky
Tipy a Triky:
Postup:
Suroviny na palacinky vyšľaháme metličkou a na panvici ľahko potretej olejom ich pražíme z obidvoch strán. Z tejto dávky budeme mať 4 až 5 veľkých palaciniek.
Na masti restujeme jemne nakrájanú cibuľku, pridáme umytý špenát, trochu vody a podusíme. Stačí naozaj chvíľka. Len čo špenát zmenší svoj objem, necháme vydusiť vodu, osolíme, okoreníme, pridáme na kúsky nakrájanú mozzarellu, premiešame a nakoniec pretlačíme cesnak.
Na každú palacinku dáme náplň – nemusí jej byť veľa. Stočíme, nakrájame na asi trojcentimetrové kúsky, ktoré vkladáme do masťou vymazanej zapekacej misky.
Do smotany a mlieka primiešame najemno nastrúhaný syr. Zmes rozložíme na palacinky, aj do medzier medzi palacinkami a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 185 stupňov. Pečieme 20 až 25 minút, podávame jemne vychladnuté.
KDE KÚPITE PERNERKU
Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.
A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...