Piškótova torta s letným ovocím

Share on Facebook
1 porcií
1 / 5náročnosť
45 min

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 80 g hladkej špaldovej múky Pernerka
  • 80 g polohrubej špaldovej múky Pernerka
  • 4 vajcia (žĺtka a bielka zvlášť)
  • 120g trstinového cukru
  • 8 lyžíc rozpusteného masla
  • 8 lyžíc vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva 
  • štipka soli

Na krém:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • 2-3 lyžice práškového cukru

Na dozdobenie:

  • jahody
  • čučoriedky

 

Tipy a Triky:

Namiesto masla môžete použiť aj olej. Ovocie, ktoré je uvedené v recepte môžete nahradiť svojim obľubeným.

Polohrubú špaldovú Pernerku můôžete nahradiť polohrubou pšeničnou Pernerkou.

Postup:

Najprv si rozpustíme maslo, ktoré dáme stranou chladiť. Oddelíme žĺtka od bielok. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme trstinový cukor a vyšľaháme. Zmiešame si žĺtka, rozpustené maslo, vodu a postupne pridávame k vyšľahaným bielkam. Šľaháme, kým sa nám suroviny pekne nespoja. Preosejeme múku, zmiešame s kypriacim práškom a po lyžicách pridávame do vajičkovej peny. Spolu to zľahka premiešame vareškou. 

Pripravené cesto nalejeme do formy s papierom na pečenie a pečieme cca 30-35 minút na 170°C. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme šľahačku, pridáme cukor a nakoniec zľahka zašľaháme mascarpone. 

Pripravený korpus rozkrojíme, natrieme polovicou krému, na krém poukladáme ovocie, prikryjeme druhou polovicou korpusu, opäť potrieme krémom a dozdobíme ovocím. 

Najlepšie chutí vychladená.

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.