Veľkonočný veniec

Share on Facebook
1 porcií
3 / 5náročnosť
120 min

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1/2 kg polohrubej múky Pernerky
  • 20 g droždia
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/4 l mlieka (vlažného)
  • 80 g masla
  • 1 vajce
  • 1/2 lyžičky soli
  • Citrónová kôra z jedného citróna
  • 1 vajce (na potretie)

Možné doplniť: 

  • Mandľami 
  • Hrozienkami

Tipy a Triky:

Do stredu  venca položíme keramickú misku, vďaka ktorej bude otvor uprostred pravidelný. 

Postup:

Odlejeme si trochu vlažného mlieka, pridáme lyžičku cukru a droždia. Premiešame a necháme vzísť kvások cca 15 minút.

Potom zmiešame všetky ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké cesto (do cesta môžeme podľa chuti pridať hrozienka alebo mandle). Necháme kysnúť cca hodinu. Cesto zdvojnásobí svoj objem.  

Cesto si rozdelíme na tri časti a upletieme vrkoč, ktorý koncami spojíme a vytvoríme veniec. Prenesieme na plech a necháme oddychovať cca 10 minút

Potrieme vajíčkom a môžeme posypať aj mandľami.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov 40 minút. 

KDE KÚPITE PERNERKU

Naše múky sú dostupné v stálej ponuke predajcov uvedených nižšie.

 

A v ponuke mnohých ďalších malých predajcov...



Tieto webové stránky využívajú na zabezpečenie funkčnosti stránok a analýzu návštevnosti súbory cookie.
Používaním týchto stránok s tým vyjadrujete súhlas.